ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликав депутатів усіх фракцій стати на захист Конституції

"Сьогодні незаконно розпускають парламент - завтра здадуть частину території України".

"Народний фронт" закликав депутатів усіх фракцій стати на захист Конституції
Фото: Макс Требухов

Партія "Народний фронт" закликає народних депутатів усіх фракцій Верховної Ради невідкладно приєднатися до підписання подання до Конституційного Суду про відповідність Указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів" від 21 травня 2019 року.

Про це повідомляють на сайті політсили.

Відзначають, що депутати фракції НФ уже поставили свої підписи.

"Ми твердо заявляємо про те, що підписання цього подання є політичним і громадянським обов'язком кожного члена парламенту, оскільки йдеться про факт порушення Конституції вищою посадовою особою держави - Президентом України. На цьому тлі абсолютно безглуздими і безпідставними виглядають примітивні пояснення, нібито мова про продовження роботи цього складу парламенту на кілька місяців. Ні! Або ми сьогодні захистимо Основний Закон України від цинічної атаки, або його зневага буде породжувати нові глобальні загрози для держави", - йдеться в повідомленні.

"Впевнені, це - іспит державних сил на здатність захистити країну від правового свавілля і руйнування основ державності. Сьогодні незаконно розпускають парламент - завтра здадуть частину території України, дозволять російським військам перебувати в Донецьку чи Луганську, як це свого часу зробив Янукович з "Харківськими угодами", забезпечивши плацдарм російській армії для окупації Криму", - наголосили в НФ.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов'язків. Під час своєї промови він заявив про розпуск Верховної Ради і запропонував чиновникам писати заяви про відставку, якщо вони не готові працювати на "благо поколінь".

21 травня Зеленський достроково припинив повноваження Ради і призначив позачергові вибори парламенту на 21 липня. 23 травня його указ було опубліковано в офіційній газеті "Урядовий кур'єр" і набув чинності.

Сьогодні, 23 травня, отримав позовну заяву про незаконність розпуску парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram