ГоловнаПолітика

У Зеленського заявили, що тепер "немає можливості" закінчити війну на Донбасі

"Обіцяти це було неможливо й не можна".

У Зеленського заявили, що тепер "немає можливості" закінчити війну на Донбасі
Дмитрий Разумков
Фото: Макс Требухов

У штабі Володимира Зеленського вважають, що тепер "немає можливості" закінчити війну на сході України та зупинити російську агресію.

Про це заявив у ефірі каналу ICTV спікер штабу  Дмитро Разумков, передає ЛІГА.net.

Разумков зазначив, що Мінські угоди "багато в чому не працюють", але "відходити від них не можна, оскільки до них підв'язано всі ключові санкції".

"Насправді, це дійсно найважче питання, оскільки, за великим рахунком, у країні тривають дві війни: одна на сході, і там українська армія справляється, і друга - всередині країни, це війна з корупцією..." - сказав Разумков.

На запитання, чи є конкретні механізми, як почати процес завершення війни, представник Зеленського зазначив, що "це тривалий процес".

"Ніхто, на жаль, не має можливості закінчити війну завтра. Обіцяти це було неможливо й не можна", - заявив Разумков.

Нагадаємо, під час дебатів на стадіоні Зеленський ставив Петру Порошенку за провину те, що він не закінчив війну Росії проти України. Ключовим механізмом врегулювання ситуації на Донбасі в Зеленського тоді назвали "нормандський формат" і як його продовження - Мінські перемови. Також Зеленський анонсував "потужну інформаційну війну" за Донбас.

Раніше, під час виборчої кампанії, Зеленський говорив, що для того, щоб припинилася війна на Донбасі, потрібно "просто перестати стріляти".

Минулого року Порошенко перепросив за свою обіцянку швидко закінчити антитерористичну операцію, яку він давав 2014 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram