ГоловнаПолітика

У Криму 16-річного хлопця засудили на півроку за знятий російський прапор

Абдурамана Абдувелієва засудили за «наругу над російським прапором».

У Криму 16-річного хлопця засудили на півроку за знятий російський прапор
Абдураман Абдувелиев осужден в Крыму за «надругательство над российским флагом»
Фото: Крым.Реалии

Підконтрольний РФ Мировий суд Білогірського району Криму засудив 16-річного кримського татарина Абдурамана Абдувелієва до шести місяців обмеження волі за статтею 329 Кримінального кодексу Росії («Наруга над державним гербом Росії або державним прапором Росії»).

Таке рішення 4 квітня виніс суддя Олександр Олейніков, повідомляє Крим.Реалії.

За версією російського слідства, Абдувелієв 21 травня 2018 року зняв три російських прапори з сільради села Курське, пам'ятника, який розташований біля школи, і клубу в цьому ж селі. Через два місяці в районі пройшла низка обшуків в зв'язку з цією справою.

«Решта членів команди, які були з братом в той день, виступають або в ролі свідків, або в ролі обвинувачів, брат вчиться в школі, яка розташована в Судакському районі. У зв'язку з рішенням суду незрозуміло, яким чином брат буде відвідувати школу. Тому що він повинен бути півроку в межах нашого села і кожного разу повідомляти про свій намір виїхати», - прокоментувала рішення суду сестра Есма Абдувелієва Абдурамана.

Нагадаємо, 27 березня співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

Київський райсуд Сімферополя заарештував до 15 травня 23 затриманих кримськотатарських активістів у другій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір». 29 березня їх вивезли в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram