ГоловнаПолітика

Екс-міністр охорони здоров'я назвав аналізи, які потрібно здати Зеленському та Порошенку

Аналізи виявлять наявність наркотиків та алкоголю, якщо минув тиждень з моменту вживання.

Екс-міністр охорони здоров'я назвав аналізи, які потрібно здати Зеленському та Порошенку
Фото: mk.ru

Для того, щоб визначити наявність в організмі залишків наркотичних речовин і алкоголю, що запропонував зробити президенту Петру Порошенку кандидат в президенти Володимир Зеленський, потрібно здати аналізи сечі і крові.

Про це повідомив колишній міністр охорони здоров'я Олег Мусій, повідомляє Главком.

Мусій уточнив, що говорячи про аналіз крові мова йде про спеціальний аналіз на наявність наркотичних речовин.

"Є ще спектральний аналіз крові, який також можуть проводити. Він дозволить виявити зміст конкретної хімічної речовини в біологічній рідині, якою є або сеча, або кров. Якщо минув один тиждень від вживання, то аналізи це покажуть", - розповів Мусій.

Екс-міністр охорони здоров'я також зазначив, що зараз учасники другого туру президентських виборів дали згоду тільки на проведення аналізів, а не оприлюднення їх результатів, яке може не відбутися без їх згоди.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський умовою проведення дебатів назвав здачу аналізів кандидатами в президенти на предмет наявності наркотичних речовин і алкоголю в організмі. Президент Петро Порошенко погодився на умову свого опонента, однак висловив бажання здавати аналізи на території НСК "Олімпійський". Володимир Зеленський має намір здати аналізи в клініці "Євролаб".

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун прокоментувала інтерес суспільства до аналізів і назвала найбільш підходящу лабораторію. За її словами, найбільш сучасне обладнання є тільки в антидопінговому центрі олімпійського комітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram