ГоловнаПолітика

Щотка: Гідним суддям треба повернутися в систему

"Ми повинні поставити суддям незручні питання, а вони повинні на них відповісти".

Щотка: Гідним суддям треба повернутися в систему
Фото: Макс Требухов

Заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіслав Щотка вважає, що багато гідних суддів пішли з системи. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"У результаті реформи пішли і гідні колеги. Я, до речі, вважаю, що таким суддям треба повернутися в систему. Було б розумним з боку держави надати їм допомогу в цьому. Так, їм не довіряли, ображали, але треба мати мужність сказати, чого вони не мають, ніде правди діти, і почати працювати", - зазначив він.

Для ВККС, зазначає Щотка, конкурсні процедури були непростим випробуванням.

"З одного боку, - заспокоїти радикально налаштовану частину суспільства, з іншого - не дати можливості зруйнувати систему, щоб державна функція з забезпечення правосуддя перестала існувати. Мені здається, що якби в кожній країні детально підійшли до оцінки судової системи, то знайшли би багато скелетів у шафах", - сказав він.

"Ми (комісія, - LB.ua) намагаємося ввести такі процедури, способи приходу в професію, щоб суспільство бачило, хто заходить. Законодавство так прописано, що ми повинні поставити суддям незручні питання, а вони повинні на них відповісти", - додав Щотка.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів визначила переможців конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду і другого конкурсу до Верховного Суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram