ГоловнаПолітика

Упродовж минулої доби поліція отримала 45 повідомлень про порушення на виборах

Кримінальні провадження відкрито за трьома заявами.

Упродовж минулої доби поліція отримала 45 повідомлень про порушення на виборах
Фото: EPA/UPG

За минулу добу в поліцію надійшло 45 заяв про порушення законодавства протягом виборчої кампанії. Про це повідомляє прес-служба національної поліції.

Стосовно трьох повідомлень слідчі почали кримінальні провадження, оскільки порушення стосувалися перешкоджання здійсненню виборчого права і хуліганства.

17 березня в поліцію Івано-Франківської області надійшло повідомлення про перешкоджання здійсненню виборчого права. Тому слідчий відділ розпочав кримінальне провадження за ч.1 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права).

Ще два повідомлення - щодо хуліганських дій - надійшли в чергову частину поліції в місті Києві. Тому розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Усього з початку передвиборної кампанії в поліцію надійшло понад 3,3 тисячі повідомлень про порушення у виборчій сфері. Слідчі підрозділи відкрили 175 кримінальних проваджень за фактами правопорушень, пов'язаних з виборчим процесом.

Найбільше виявлено порушень у виборчій сфері в Києві (413 фактів), у Дніпропетровській області - 329 фактів і 205 порушень - у Донецькій області. В основному зазначені факти пов'язані з незаконною агітацією (1860), підкупом виборців (449), хуліганством (246) і пошкодженням майна (87).

Нагадаємо, перший тур виборів президента України пройде 31 березня. На посаду претендують 39 кандидатів, серед лідерів виборчих перегонів - чинний президент Петро Порошенко, комік Володимир Зеленський і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram