ГоловнаПолітика

В "Укроборонпромі" спростовують контрабанду і прямі контакти з російськими компаніями

"Укроборонпром" буде судитися з журналістами Bihus.info.

В "Укроборонпромі" спростовують контрабанду і прямі контакти з російськими компаніями
Сергей Омельченко
Фото: Укроборонпром

Державний концерн "Укроборонпром" спростовує контрабанду і прямі контакти з російськими компаніями.

Про це перший заступник генерального директора "Укроборонпрому" Сергій Омельченко повідомив в ефірі телеканалу 1+1.

"Державна компанія "Укрспецекспорт" і будь-які інші компанії, які уповноважені державою на здійснення торговельної діяльності, не укладали жодних угод, які можна кваліфікувати як контрабанду чи порушення митних угод", - сказав він.

За його словами, оскільки військово-промисловий комплекс країн колишнього СРСР побудовано на кооперації підприємств цих країн, після військової агресії Росії виникло питання комплектуючих, які ніколи не вироблялися в Україні, але випускалися в Росії та інших республіках колишнього СРСР.

Він додав, що зазначені комплектуючі закуповували по всьому світу, у всіх, хто міг їх постачати.

Нагадаємо, 25 лютого вийшло розслідування про те, як державні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їх якості не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток "дерибанили" між учасниками схеми.

26 лютого Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливого розкрадання майна посадовими особами державного концерну "Укроборонпром".

Порошенко підтримав відсторонення Гладковського і вимагає перевірити інформацію "Наших грошей". Так Порошенко задовольнив подану самим Гладковським заяву про відсторонення його від виконання посадових обов'язків.

Державний концерн "Укроборонпром" і перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський мають намір подати позов до суду проти журналістів програми "Наші гроші" про захист честі і гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram