ГоловнаПолітика

Справу Савченко та Рубана повернули до Києва, - адвокат

Верховний суд відхилив клопотання і прокуратури, і захисту.

Справу Савченко та Рубана повернули до Києва, - адвокат
Надежда Савченко и Владимир Рубан на заседании суда в Чернигове
Фото: Віра Курико

Кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко і екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, буде розглядатися в Солом'янському районному суді Києва.

Відповідне рішення було прийнято Верховним судом в понеділок, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Рубана Валентин Рибін.

Прокуратура клопотала про те, щоб справа слухалася в суді на території Харківської області, яка межує з Донецькою областю, де відбувалися події, які інкримінують підозрюваним.

Сторона захисту просила Верховний суд направити справу до Печерського районного суду Києва.

11 лютого колегія Верховного суду ухвалила рішення про розгляд справи "Савченко-Рубана" в Чернігівському районному суді Чернігівської області.

14 лютого Чернігівський райсуд задовольнив заяву адвокатів Савченко про відвід суддів. У зв'язку з відсутністю можливості зібрати новий склад суду справу "Савченко-Рубана" було направлено в Чернігівський апеляційний суд для визначення підсудності. 15 лютого Чернігівський апеляційний суд перенаправив питання про підсудність справи до Верховного суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram