ГоловнаПолітика

Посол України: ми спокійно можемо стати 31-м або 32-м членом НАТО

Тридцятим членом альянсу стане Македонія.

Посол України: ми спокійно можемо стати 31-м або 32-м членом НАТО
Фото: Укринформ

Голова місії України при НАТО Вадим Пристайко вважає, що Україна може стати наступним членом альянсу після Македонії.

Про це він сказав в інтерв'ю каналу "112 Україна", коментуючи слова міністра Павла Клімкіна про те, що вступ до НАТО - питання не двох, але і не 30 років.

"Стати 30-м [членом альянсу] Україна вже не встигне, але якщо ми будемо працювати, то спокійно можемо стати 31-м або 32-м членом НАТО. Альянс розглядає, крім Македонії, ще три країни, серед них Боснія і Герцеговина, Грузія і Україна, які готуються стати членами альянсу", - сказав Пристайко.

Він також розповів, що НАТО лестить готовність України прописати євроатлантичний курс у своїй Конституції.

"Це не обов'язковий крок, не всі члени альянсу мали такі положення в своїх конституціях. Реакція НАТО на такий крок стримана. Офіційна реакція - що це рішення України й українського народу, НАТО поважає його. Неофіційно нам іноді говорять: знаєте, нам приємно як організації, що Україна не тільки бачить своє майбутнє в цій організації, а й так серйозно ставиться, що закріплює в Конституції", - сказав посол.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року Верховна Рада попередньо затвердила поправки до Конституції, де буде прописано про прагнення України в ЄС і НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram