ГоловнаПолітика

"Опоблок" зареєстрував постанову про скасування результатів голосування за перейменування УПЦ

У фракції вважають голосування нелегітимним.

"Опоблок" зареєстрував постанову про скасування результатів голосування за перейменування УПЦ
Фото: facebook.com/Вадим Новинский

Глава фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявив, що його фракція зареєструвала постанову №5309-п про скасування результатів голосування за законопроект про перейменування УПЦ.

"Ми будемо захищати Конституцію і права віруючих найбільшої православної конфесії в Україні", - наголосив Новинський.

Крім того, народні депутати "Опозиційного блоку" мають намір звернутися до суду через порушення регламенту під час ухвалення проекту про зміну назви Української православної церкви. Як зазначає Новинський, під час голосування деякі з депутатів "кнопкодавили": голосували за себе і своїх відсутніх колег.

Не згодні в ОБ і з самим ухваленням законопроекту. За словами опозиційного політика, парламент не має жодного права вказувати церкві, яку назву вона повинна мати. За його словами, центром УПЦ є Київ, і вона ніяк фінансово і організаційно не залежить від РПЦ.

Раніше депутати від "Опоблоку" заявляли, що підготували правки в законопроект ще до другого читання, а це не дозволяє парламенту голосувати за документ відразу як за закон. Відповідно, сьогоднішнє голосування, на їхню думку, не легітимне. "Ми будемо звертатися в суд, ґрунтуючись на тих даних, які у нас є про порушення регламенту", - сказав Новинський.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила перейменування Української православної церкви Московського патріархату на Російську православну церкву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram