ГоловнаПолітика

Голова Держархбудінспекції Кудрявцев заявив про організовану кампанію з його дискредитації

Організатори корупційних схем підключили можновладні кабінети, вважає глава відомства.

Голова Держархбудінспекції Кудрявцев заявив про організовану кампанію з його дискредитації
Фото: ukranews.com

"У зв’язку з реальною боротьбою з корупцією у сфері держархбудконтролю проти мене особисто триває кампанія з дискредитації. Особи, які роками сиділи на корупційних схемах, не бажають втрачати надприбутків і використовують брудні методи, аби зупинити розпочаті реформи та продовжити злочинну діяльність проти держави". Про таке йдеться у заяві голови Держархбудінспекції Олексія Кудрявцева щодо висновку Комісії з питань вищого корпусу державної служби, пишуть "Українські новини".

"Не знайшовши реальних аргументів щодо моєї діяльності як голови Держархбудінспекції за три з половиною роки, мої опоненти вирішили скористатися перевіреними методами політичних розправ і звинуватити мене у відсутності належної освіти.

Спершу в ЗМІ кілька тижнів тривала високобюджетна кампанія з розповсюдження недостовірної інформації про нібито підроблений диплом про освіту Технічного університету Молдови. Однак, не отримавши бажаного результату, організатори корупційних схем пішли далі, і підключили високопоставлені кабінети", - підкресли у оприлюдненій заяві Олексій Кудрявцев.

Чиновник наголошує на тому, що 10 грудня 2018 року відбулося суто формальне засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби, на якому не надано жодної правової оцінки його  поясненням, поясненням віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України та викладеним фактам. Натомість, для членів Комісії при прийнятті рішення доказами стали матеріали у ЗМІ, що ще раз підкреслює упередженість та не бажання розібратися у ситуації. Такими діями Комісія на чолі з головою Національного агентства України з питань державної служби Костянтином Ващенком продемонструвала свою готовність приймати "потрібні" комусь рішення у ручному режимі.  

"Тому вважаю, що висновок Комісії "про наявність в діях голови Держархбудінспекції Кудрявцева О. В. дисциплінарного проступку та підстав для його притягнення до дисциплінарної відповідальності" є продовженням розправи наді мною за зупинення корупційних схем у держархбудконтролі.

Хочу ще раз публічно наголосити –  на момент мого призначення, 26 червня  2015 року, на посаду голови Держархбудінспекції я мав диплом Київського міжнародного університету цивільної авіації за напрямком підготовки "Менеджмент" (бакалавр з менеджменту), а також Національного університету "Одеська юридична академія" за спеціальністю "Правознавство" (спеціаліст-юрист).

Щодо диплома Технічного університету Молдови – я ніколи не подавав його на зайняття посад в органах державної влади,  що підтверджується наданими Мінрегіоном матеріалами до Кабінету Міністрів України.", - зазначається у заяві Олексія Кудрявцева.

"Тому всі інсинуації навколо нібито мого неіснуючого диплома є сфабрикованою кампанією задля повернення незаконних схем у сфері будівництва.

Висновок комісії носить рекомендаційний характер, а рішення про наявність дисциплінарного проступку приймає КМУ", - резюмував свою заяву О. Кудрявцев.

Тому він прийняв рішення звернутися до прем’єр-міністра України з проханням об’єктивно розібратися в ситуації і не стати на сторону тих, хто будь-якою ціною прагне повернути корупційні схеми і продовжити ганебні злочини проти держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram