ГоловнаПолітика

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію про агресію РФ в Азовському морі та "Північний потік-2"

У документі міститься заклик до посилення санкцій.

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію про агресію РФ в Азовському морі та "Північний потік-2"
Фото: betterworldcampaign.org

Палата представників Конгресу США одностайно прийняла резолюцію, в якій засудила військову агресію РФ проти України в Керченській протоці і виступила проти будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомила прес-служба посольства України в США в Фейсбуці.

У документі міститься заклик до урядів європейських країн відмовитися від "Північного потоку-2" і висловлюється підтримка введення санкцій стосовно цього газопроводу згідно з ч. 232 "Закону про протидію противникам Америки через санкції".

У резолюції також наголошується, що "Північний потік-2" є "кроком у зворотному напрямку" в питанні забезпечення енергетичної безпеки Європи та інтересів США. Президента США Дональда Трампа закликають використовувати всі наявні важелі, щоб підтримати енергетичну безпеку Європи через політику зменшення її залежності від російських енергоносіїв.

Президент Петро Порошенко подякував США за підтримку України й ухвалення трьох важливих для нашої країни резолюцій.

"Ударний день підтримки України в США. Вдячний Палаті представників Конгресу США, яка прийняла відразу три дуже важливі резолюції. Американські парламентарії засудили військову агресію, вчинену РФ проти Української держави в Керченській протоці. Окремою резолюцією Конгрес висловився проти завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2". І, нарешті, рішення, якого українці очікували десятиліттями і над яким невпинно працювали наша дипломатія і українська громада в США. Палата представників Конгресу США визнала Голодомор геноцидом українського народу. Це, без сумніву, історичне рішення тепер уже всього Конгресу США", - написав він на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Особливо приємно, що всі три резолюції були прийняті одностайно", - додав президент.

Нагадаємо, раніше США закликали ОБСЄ подвоїти зусилля у відповідь на атаки Росії проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram