ГоловнаПолітика

Справу "2 травня" розглядатиме суд присяжних

Наступне судове засідання призначено на 20 серпня

Справу "2 травня" розглядатиме суд присяжних
Фото: Сергей Нужненко

Справу "2 травня" про загибель в Одесі людей під час масових заворушень у 2014 році розглядатиме суд присяжних, інформує портал Судова влада України.

Як повідомили в прес-службі Малиновського райсуду Одеси, колегія суддів задовольнила відповідне клопотання захисника обвинуваченого в умисному вбивстві під час подій 2 травня.

"15 листопада 2018 року відбулося підготовче судове засідання. Захисник обвинуваченого повідомив суд, що бажає, щоб провадження розглядалося судом присяжних. Колегія суддів, порадившись у нарадчій кімнаті, призначила судовий розгляд судом присяжних", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляють, що у зв'язку з рішенням Вищої ради правосуддя про звільнення судді Сергія Жуковського відбулася заміна голови у справі - автоматизованою системою документообігу суду обрано суддю Олексія Старікова.

Наступне судове засідання призначене на 20 листопада.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень за участю проукраїнських і проросійських активістів загинули 48 осіб, понад 200 були поранені. Більшість жертв загинули у Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і спеціально сплановані.

За фактом подій різні правоохоронні органи України почали близько десяти кримінальних проваджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram