ГоловнаПолітика

Голову Козятинської райради Вінницької області затримали на хабарі

Чиновнику загрожує позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років.

Голову Козятинської райради Вінницької області затримали на хабарі
Фото: Офіційний сайт Козятинської районної ради

Правоохоронці за вимагання та отримання хабара затримали голову Козятинської районної ради Вінницької області та посередника - директора малого приватного підприємства, який повинен був передати гроші посадовцеві.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Чиновника затримали за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 368 Кримінального кодексу України - "отримання неправомірної вигоди службовою особою". Йому загрожує позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

За даними прес-служби Генпрокуратури, під час слідства встановлено, що голова районної ради систематично вимагав хабарі в перевізників Козятинського району, які здійснюють перевезення каоліну з Жежелівського каолінового кар'єру на підприємство ТОВ "СОКА" в Козятині.

Зокрема, чиновник системно перешкоджав здійсненню вантажних перевезень по новій автомобільній дорозі в Козятині, вимагаючи з перевізників 95 тисяч гривень. Ці кошти повинні були бути передані йому через посередника - директора малого підприємства.

Під час проведення обшуку в приміщенні посередника правоохоронці знайшли 45 тисяч гривень, які він повинен був передати голові Козятинської райради.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

У ГПУ не назвали прізвища фігурантів розслідування. На сайті Козятинської райради зазначено, що з листопада 2015 року її очолює Віктор Слободянюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram