ГоловнаПолітика

Високопосадовців прикордонної служби оштрафували на 25 тис. гривень за $17 тис. хабара

Підсудні вирішили укласти угоду зі слідством і визнати провину.

Високопосадовців прикордонної служби оштрафували на 25 тис. гривень за $17 тис. хабара
Фото: Depositphotos/JanPietruszka

Суд оштрафував на 25,5 тис. гривень колишнього заступника начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби, полковника Олександра Польнікова і начальника відділу кадрів Сумського прикордонного загону, полковника Михайла Візнюка за отримання 17 тис. доларів хабара.

У вироку суду зазначено, що з червня 2015 року Візнюк виконує обов'язки начальника відділу кадрів Сумського прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби, а Польніков у вересні 2016 року був звільнений з Держприкордонслужби, в якій працював з 1993 року.

Наприкінці січня цього року до начальника відділу кадрів Сумського прикордонного загону Візнюка надійшло прохання від екс-начальника відділу прикордонної служби "Велика Писарівка" про переведення його у Львівський прикордонний загін Західного регіонального управління у зв'язку з сімейними обставинами.

Отримавши вказане прохання, Візнюк вирішив вступити в злочинну змову з Польніковим і вимагати від прикордонника грошову суму за вирішення його питання.

Злочинці пообіцяли за 17 тис. доларів вплинути на начальника Державної прикордонної служби Петра Цигикала для ухвалення ним рішення про переведення до Львова прикордонника із Сумської області.

2 червня на території АЗС в селі Подвірки Харківської області обвинувачені були затримані правоохоронцями під час отримання другої частини хабара в розмірі 12 тис. доларів.

Поліція інкримінувала їм ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу.

У жовтні підсудні вирішили укласти угоду зі слідством і визнати провину.

Суд затвердив цю угоду, зазначивши, що підсудні позитивно характеризуються на службі і брали безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції, а також нагороджені державними нагородами.

Так, Візнюка і Польнікова суд оштрафував на 25,5 тис. гривень. Суд також звільнив їх з-під арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram