ГоловнаПолітика

Тимошенко висловилася за запровадження персоніфікованої пенсійної системи

"Українські пенсіонери повинні подорожувати і нормально жити".

Тимошенко висловилася за запровадження персоніфікованої пенсійної системи
Фото: Александр Прокопенко

Запровадження персоніфікованої пенсійної системи стане не тільки запорукою гідного життя людей похилого віку, а й відновить справедливість щодо тих, хто важко працював, вважає лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

На її думку, між пенсійними системами України та зарубіжних країн існує суттєва різниця. У цивілізованих державах роботодавець платить на захищений держгарантіями персональний банківський рахунок людини, який працює, пенсійні внески. Упродовж життя гроші на рахунку накопичуються, на них нараховуються відсотки, і стають вони доступні лише з виходом на пенсію.

"Нормальні пенсіонери подорожують по світу, лікуються, нормально живуть, а в нас - виживають. У нас людина йде на пенсію і встигає лише третину внесків витратити, які за неї заплатили. Це означає, що людям свідомо і хронічно недоплачують", - заявила Тимошенко під час зустрічі з громадою міста Бурштин.

При цьому нардеп розкритикувала пенсійну реформу, за результатами якої було підвищено вік виходу на пенсію і знижено коефіцієнт нарахування пенсії на один рік стажу.

"Це не реформа, це економія бюджетних грошей на вразливій частині суспільства, на пенсіонерах, людях, які будували цю країну. Коли вони вийшли на пенсію, не можуть собі навіть поїсти вдосталь дозволити, ні полікуватися, ні за ЖКП заплатити", - зазначила Тимошенко.

"Ми зробимо персоніфіковану пенсійну систему. Це означає, що кожна людина побачить на своєму рахунку те, що за все життя їй заплатили. Так буде чесно і правильно стосовно всіх людей, хто так важко відпрацював", - підсумувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram