ГоловнаПолітика

ГПУ готує підозри й арешти майна Фірташа

"Це буде стосуватися і облгазів, і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території".

ГПУ готує підозри й арешти майна Фірташа
Фото: dmitryfirtash.com

Генеральний прокурор Юрій Луценко попередив, що в найближчі місяці слідство візьметься за бізнесмена Дмитра Фірташа.

"У пана Фірташа найближчими місяцями будуть хороші для нас повідомлення з органів прокуратури. Це стосуватиметься і облгазів, і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території", - повідомив генпрокурор журналістам у середу.

"Нахабство, з якою цей громадянин звертається до Москви з вимогою покарати Україну, перейшла будь-які межі. А отже, ця справа лежить у стосику якомога ближче до моєї правиці... Будуть і підозри, і арешти майна, і інші дії", - попередив Луценко.

Нагадаємо, що голова ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ зараз живе в Австрії. Місцева влада арештувала його 12 березня 2014 р. за запитом влади США, виданим 2013 року.

Протягом каденції попередньої американської адміністрації українського бізнесмена звинуватили в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титанової сировини в Індії для подальшого продажу готової продукції у США. Фірташ усі звинувачення спростовував і називав їх політично мотивованими, спрямованими на обмеження його впливу на процеси в Україні.

Зараз він позивається, щоб не допустити екстрадиції в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram