ГоловнаПолітика

Конституційний Суд запрацював у повному складі

Судді, призначені минулого тижня, склали присягу.

Судді Конституційного Суду Олег Первомайський і Ірина Завгородня взялися за виконання своїх обов'язків. У понеділок у суді в присутності Президента Петра Порошенка вони зачитали присягу, передає агентство "Українські новини".

Первомайського і Завгородню призначили суддями КС за квотою Верховної Ради (висунуті від "Народного Фронту" і БПП відповідно).

46-річний Первомайський з 2011 року працював доцентом кафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

2015 року парламент призначив його членом тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів загальної юрисдикції, а 2016 року - членом конкурсної комісії з обрання голови Національного агентства з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

53-річна Завгородня з 2011 року працювала суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Нагадаємо, в липні 2017 року Рада ухвалила нову редакцію закону "Про Конституційний Суд". 21 лютого КС обрав головою суду Станіслава Шевчука. У березні почали виконувати обов'язки судді КС Сергій Головатий і Василь Лемак, призначені указом Президента за підсумками конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram