ГоловнаПолітика

Луценко піде у відставку в травні

"Я в травні приблизно думаю повернутися до політичної діяльності".

Луценко піде у відставку в травні
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в травні 2019 року має намір звільнитися заради політичної діяльності.

В інтерв'ю "ТСН.Тиждень" він сказав, що планує допрацювати до завершення президентських виборів, оскільки вважає це "серйозною гарантією того, що вони пройдуть відповідно до закону та в установлений час, без жодних фантазій на цю тему".

"З іншого боку, щойно це закінчу, я в травні приблизно думаю повернутися до політичної діяльності. Побачите, що навесні мені буде про що відзвітувати", - додав він.

Луценко сказав, що не братиме участі в роботі будь-яких виборчих штабів, зокрема чинного президента Петра Порошенка.

"Я не буду учасником виборчого штабу чинного президента. Це чітко. Так само я не збираюся якимось чином звертати увагу на процесуальні процеси щодо інших учасників перегонів. Не будуть спеціально порушені справи проти кандидатів, хоча я знаю, що кілька дуже мріють, щоб якось же їх допитали, оскільки тоді можна стати жертвою. Не дочекаються", - зазначив Луценко.

За його словами, він не фабрикує справ і не допитує з політичною метою. "Ні для того, щоб дискредитувати, ні для того, щоб підняти рейтинг. Дехто, звичайно, хотів би, щоб на час виборів справи були зупинені. Цього також неможливо зробити", - констатував генпрокурор.

Нагадаємо, що 2014 року Юрій Луценко був другим номером у списку політичної партії "Блок Петра Порошенка".

У травні 2016 року склав депутатські повноваження у зв'язку з призначенням на посаду Генерального прокурора. Спеціально під Луценка Верховна Рада пом'якшила вимогу до кандидатів на цю посаду, скасувавши обов'язковість юридичної освіти та стажу роботи у сфері права.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram