ГоловнаПолітика

Порошенко призначив суддів КС за квотою президента

Суддями КС стали Головатий і Лемак.

Президент Петро Порошенко призначив суддями Конституційного Суду Сергія Головатого і Василя Лемака, підписавши відповідні укази №№45 і 46 від 27 лютого.

Сергій Головатий був міністром юстиції в 1995-1997 роках (призначений указом Президента Леоніда Кучми) і 2005-2006 роках (указом Президента Віктора Ющенка), також був депутатом Верховної Ради II-VI скликань (в тому числі від фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна" і Партії регіонів).

Також Головатого недавно обрали віце-президентом підкомісії Венеціанської комісії.

Василь Лемак - завідувач кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Ужгородського національного університету з 2004 року. У 1993 році закінчив історичний факультет Ужгородського державного університету (нині - Ужгородський національний університет), в 1997р. - юридичний факультет цього ж університету. У 2003 році захистив дисертацію і отримав вчений ступінь доктора юридичних наук.

У КС вакантними залишилися дві посади суддів за квотою парламенту.

Як повідомлялося, 18 грудня конкурсна комісія з відбору претендентів на посаду суддів Конституційного Суду за квотою Порошенка внесла на його розгляд шість кандидатів, з яких він повинен вибрати двох для призначення.

Нагадаємо, 21 лютого головою Конституційного Суду було обрано Станіслава Шевчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram