ГоловнаПолітика

Геращенко: у список зниклих безвісти на Донбасі входять 284 людини

"Але, за оцінками МКЧХ, на цей день понад тисяча тіл залишається неідентифікованою".

Геращенко: у список зниклих безвісти на Донбасі входять 284 людини
Фото: Макс Требухов

Україна розшукує 294 людей, які зникли безвісти на Донбасі.

Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) Ірина Геращенко, пише РБК-Україна.

"Узагалі в Мінську ми користуємося списком, який складає об'єднаний центр Служби безпеки України, це стосується і заручників, і зниклих безвісти. У цьому списку людей, яких ми розшукуємо, сьогодні 294 особи. З них багато цивільних. Але, за оцінками МКЧХ, на цей день понад тисяча тіл залишається неідентифікованою", - заявила Геращенко.

Геращенко також розповіла, що до початку листопада в Україні повинна запрацювати комісія з питань зниклих безвісти. У неї будуть входити посадові особи та представники громадських організацій. Основним завданням комісії буде з'ясування долі і місцезнаходження зниклих безвісти.

Нагадаємо, в липні 2018 року Верховна Рада прийняла законопроект про статус зниклих безвісти.

Він визначає поняття "особа, яка зникла безвісти", на додачу до вже наявного поняття "безвісти відсутньої особи", що є в Цивільному кодексі України. Автори проекту заявили, що це критично необхідно і в нинішній ситуації збройного конфлікту, і в подальшому постконфліктному відновленні.

При цьому законом передбачено створення спеціальної комісії для розшуку зниклих безвісти осіб. Вона буде власником спеціалізованого реєстру, куди повинні вносити інформацію, зібрану з метою встановлення місцезнаходження зниклих осіб і ідентифікації невпізнаних останків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram