ГоловнаПолітика

Держдеп прокоментував заяву Чалого про закупівлю систем ППО у США

"Україна є суверенною державою і має право захищати себе".

Держдеп прокоментував заяву Чалого про закупівлю систем ППО у США
Фото: Council on Foreign Relations

Державний департамент США прокоментував заяву посла України в США Валерія Чалого щодо зацікавленості влади України в придбанні американських систем ППО.

Коментар надано українській службі "Голосу Америки".

"Відповідно до офіційної політики Державного департаменту, ми не коментуємо потенційні операції з продажу або передачі зброї та угоди, які перебувають на стадії узгодження - до того, як щодо них буде офіційно проінформований Конгрес США", - відповіли в Держдепі.

Раніше надзвичайний і повноважний посол України в США Валерій Чалий заявив, що його слова про закупівлю систем ППО у США неправильно зрозуміли. Україна веде роботу, спрямовану на закупівлю у Вашингтона систем протиповітряної оборони, але "ця інформація є закритою".

Перед тим в ефірі "Радіо НВ" Валерій Чалий зазначив, що Україна подала запит у США про закупівлю систем протиповітряної оборони вартістю 750 млн доларів за одиницю. Він зазначив, що Україна планує при необхідності купити мінімум три такі комплексу для української армії.

У Державному департаменті США також заявили, що США раніше надали Україні новітні оборонні технології в межах зусиль, покликаних допомогти Україні побудувати її захист в довгостроковій перспективі, захистити суверенітет і територіальну цілісність і стримати подальшу агресію.

"Як ми завжди заявляли, Україна є суверенною державою і має право захищати себе. Ця допомога включає в себе озброєння та амуніцію і є оборонною за своєю суттю. США підтримують Мінські угоди як шлях вперед в східній Україні. Рішення цього конфлікту має бути дипломатичним", - також заявили в Державному департаменті США.

Нагадаємо, в березні Державний департамент США схвалив продаж летальної зброї Україні, в тому числі і 210 ракет та пускових установок Javelin за розрахунковою ціною в 47 млн доларів і 37 командно-пускових установок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram