ГоловнаПолітика

Тимошенко не підтримує запуск ринку землі в нинішніх умовах

"Ми не дамо відібрати землю у селян".

Тимошенко не підтримує запуск ринку землі в нинішніх умовах
Фото: ba.org.ua

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала закріпити право на землю за людьми, які на ній працюють і живуть.

Таку заяву політик зробила під час публічного обговорення Нового аграрного курсу України в Миколаєві, повідомляє прес-служба партії.

Тимошенко зазначила, що зараз її команда докладає всіх зусиль, щоб не дозволити зробити землю товаром, зокрема тому, що вітчизняні чорноземи на тіньовому ринку вже прибрали до рук кілька сімей і тепер намагаються це узаконити. Вони також не дозволять аграріям викупити за розумною ціною землю, на якій ті працюють. Адже якщо її виставлять на аукціони, ціна буде такою, що аграрії не зможуть конкурувати.

На її переконання, землю можна буде продавати тільки тоді, коли українці відчують, що ніякі транснаціональні латифундистські корпорації не зможуть її привласнити, коли банківська система стане стабільною. І першими кандидатами на отримання землі повинні бути фермери, які на ній працюють, додала Тимошенко. У той же час держава повинна подбати про те, щоб аграрії мали можливість купити землю за розумною фіксованою ціною і в кредит.

Пропозиції лідера "Батьківщини" схвалили представники аграрного сектора, які також взяли участь у обговоренні нового аграрного курсу.

Тимошенко запросила учасників згаданої дискусії до участі в Форумі з обговорення Нового економічного курсу, який відбудеться 18 вересня в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram