ГоловнаПолітика

До Дня Незалежності в Дніпрі відкриють найвищий флагшток в Україні, - Резніченко

Прапор України над Дніпром буде видно в будь-який час доби з будь-якої точки міста.

У Дніпрі завершуються технічні роботи з відкриття найвищого флагштока в країні та прилеглого парку. Фотографії об'єкта опублікував у Facebook голова Дніпропетровської обласної адміністрації Валентин Резніченко.  

Пробный подъем флага на флагшток высотой 72 м
Фото: ДнепрОГА
Пробный подъем флага на флагшток высотой 72 м

«Прапор України на флагштоку 72 метри, який ми встановили в Дніпрі, буде чудово видно навіть уночі. Тестуємо підсвічування навколо флагштока. Відкриття - 23 серпня», - повідомив голова Дніпропетровської ОДА.

За словами Резніченка, «це буде ще одне культове місце і справжня цікавинка нашого міста».

Навколо 72-метрового флагштока обладнано міні-парк, а саму конструкцію вже тестували: відбулося два успішні пробні підйоми прапора.  

Парк вокруг новой достопримечательности Днепра
Фото: ДнепрОГА
Парк вокруг новой достопримечательности Днепра

Після урочистого відкриття напередодні Дня Незалежності прапор України над Дніпром буде видно в будь-який час доби з будь-якої точки міста.  

Говорячи про символічне значення нової пам'ятки Дніпра, Резніченко процитував Президента України: «Петро Порошенко дуже влучно сказав, що за останні кілька років прапор став для нас невід'ємною частиною життя, об'єднувальним початком. Незалежно від етнічної, релігійної та мовної належності, під цим прапором всі ми - єдине ціле, українська політична нація».  

Нагадаємо, 2017 року зусиллями Валентина Резніченка та його команди в Дніпрі була відкрита Алея Пам'яті - наймасштабніший меморіальний комплекс у країні, створений у пам'ять про загиблих під час Революції Гідності і війни на Донбасі. Також у Дніпрі створено перший у країні Музей АТО, де зібрано унікальну колекція військової техніки, фотографій і особистих речей загиблих за Україну героїв.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram