ГоловнаПолітика

Міноборони України направить військових до Афганістану і Малі

Україна розширює участь у "Рішучій підтримці".

Міноборони України направить військових до Афганістану і Малі
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони України додатково направить 16 військовослужбовців для участі в миротворчій місії в Афганістані до кінця 2018 року.

Про це на брифінгу у вівторок повідомив тимчасово виконувач обов'язків начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил Валентин Левчик.

Він зазначив, що таке рішення було прийнято відповідно до попередніх домовленостей. "Направити національний персонал до складу місії НАТО "Рішуча підтримка" в Ісламській Республіці Афганістан, а саме 16 осіб і двох міннопошукових собак", - сказав він.

Усього контингент в Афганістані налічує 11 військовослужбовців. Вони виконують завдання з розмінування місцевості та протидії саморобним вибуховим пристроям у складі сил швидкого реагування НАТО в провінції Герат.

Левчик додав, що Міноборони також прийняло рішення про участь у складі багатопрофільної інтегрованої стабілізаційної місії ООН у Малі.

Зокрема, в місії візьмуть участь офіцер штабу і військовий спостерігач.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко в березні заявив, що Україна готова збільшити присутність у миротворчих силах ООН, якщо це допоможе прискорити введення миротворців на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram