ГоловнаПолітика

Порошенко вніс у Раду законопроект про створення Антикорупційного суду (оновлено)

Глава держави визначив документ як невідкладний.

Порошенко вніс у Раду законопроект про створення Антикорупційного суду (оновлено)
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону "Про утворення Вищого антикорупційного суду".

Глава держави визначив документ як невідкладний для позачергового розгляду парламенту, повідомляється на сайті президента.

Доповідатиме законопроект під час його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов.

Оновлення. Законопроект має реєстраційний номер 8497. Його текст поки що на сайті Ради не оприлюднено.

Член профільного комітету Верховної Ради з питань правосуддя Ігор Лапін повідомив LB.ua, що законопроект буде рекомендований до ухвалення в середу, а голосування може відбутися вже в четвер.

"Президентський законопроект про створення антикорупційного суду - це суто технічний законопроект, який передбачає порядок, терміни й усі технічні питання щодо запуску Антикорупційного суду. Завтра комітет збереться на засідання, де ми розглянемо цей технічний законопроект і винесемо його на розгляд у парламент. Думаю, що жодних проблем з ухваленням закону не буде", - заявив він.

Засідання комітету ВР з правової політики почнеться о 14:15 20 червня. 

Нагадаємо, закон "Про Вищий антикорупційний суд" набув чинності 14 червня. Але цей документ не створює сам суд, він тільки визначає особливості обрання спеціалізованих суддів і формування суду. Для фактичного створення антикорупційного суду президент має подати, а Верховна Рада ухвалити ще один законопроект. Втім, цей документ має лише одну пропозицію: "Створити Вищий антикорупційний суд з місцем розташування в м.Києві".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram