ГоловнаПолітика

Луценко закликав Раду ухвалити закон про кримінальну відповідальність за нелегальний перетин держкордону

"Саме ця норма повинна охолодити засліплені грошима очі контрабандистів".

Луценко закликав Раду ухвалити закон про кримінальну відповідальність за нелегальний перетин держкордону
Фото: antikor.com.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав парламент ухвалити закон про кримінальну відповідальність за нелегальний перетин державного кордону.

"Закликаю Верховну Раду невідкладно ухвалити відповідний закон і захистити державу", - заявив Луценко, коментуючи напад групи невідомих на український прикордонний загін у Чернівецькій області.

"Це ганебно і неприпустимо, коли в країні у стані війни немає кримінальної відповідальності за нелегальний перетин держкордону", - написав він у фейсбуці.

Генпрокурор наголосив, що саме ця норма, яка скасована у часи правління Віктора Януковича, "могла б стати підставою переслідування всіх "іхтамнєтів", що воюють на стороні "ЛНР/ДНР".

"Саме ця норма повинна охолодити засліплені грошима очі контрабандистів", - додав Луценко.

Нагадаємо, 19 червня в Сторожинецькому районі Чернівецької області невідомі особи в кількості до 20 осіб спробували блокувати рух прикордонного наряду і навіть зробили спробу групового нападу на прикордонників.

Спроба мирного врегулювання інциденту не дала результату, тому після попередження і пострілів угору прикордонний наряд застосував табельну зброю по ногах одного з нападників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram