ГоловнаПолітика

Кабмін доручив провести аудит Антимонопольного комітету

Дії АМКУ призвели до неефективного використання державних коштів.

Кабмін доручив провести аудит Антимонопольного комітету
Фото: www.rbc.ua

Кабінет міністрів доручив Державній аудиторській службі провести аудит Антимонопольного комітету за фактами затримки процедур державних закупівель.

Про це інформує прес-служба уряду.

За словами міністра Кабінету міністрів Олександра Саєнка, це рішення було ухвалено на засіданні уряду 13 червня.

"Ми отримуємо досить багато скарг від центральних органів, від органів місцевого самоврядування про факти зупинення, скасування або оскарження процедур державних закупівель", - сказав міністр.

Саєнко зазначив, що такі дії АМКУ призвели до неефективного використання державних коштів, затримки будівництва об'єктів тощо.

"Держаудитслужба разом з іншими зацікавленими органами проведе комплексну перевірку таких фактів. Ми запитаємо всю необхідну інформацію в міністерствах, центральних органах, органах місцевого самоврядування і зробимо детальний її аналіз, після чого представимо на Уряді результати такої перевірки", - резюмував він.

Раніше у червні прем'єр Володимир Гройсман повідомив про намір перевірити АМКУ на предмет держзакупівель.

У листопаді минулого року Гройсман звинуватив АМКУ у зриві великих тендерів і анонсував підготовку змін до законодавства. Раніше Гройсман пригрозив звільненням голові АМКУ Терентьєву через те, що комітет скасував тендер на закупівлі сканерів для митниці. Глава АМКУ звинувачення відкинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram