ГоловнаПолітика

Верховний Суд скасував виправдувальний вирок генерала Держприкордонслужби Лантвойт

Справу повторно розглянуть у суді апеляційної інстанції.

Верховний Суд скасував виправдувальний вирок генерала Держприкордонслужби Лантвойт
Фото: Анатолий Матиос

Верховний Суд скасував виправдувальний вирок колишньому начальнику департаменту забезпечення Державної прикордонної служби, генерал-лейтенанту Олегу Лантвойту.

Про це повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко у Фейсбуці.

"13.06.2018 Верховний Суд України задовольнив касаційне подання прокурора військової прокуратури Центрального регіону України в кримінальному провадженні щодо директора департаменту матеріально-технічного забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби України", - йдеться в повідомленні.

14 травня 2014 року Лантвойт отримав за попередньою домовленістю хабар у розмірі 349 100 гривень за сприяння перемозі певним комерційним структурам на тендері й укладення договорів про постачання майна для Держприкордонслужби.

3 листопада 2015 року Дарницький райсуд Києва визнав його винним і призначив йому покарання у вигляді 10 років в'язниці з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки з конфіскацією майна.

Також суд позбавив обвинуваченого військового звання "генерал-лейтенант".

Однак 18 липня 2017 року Апеляційний суд, розглянувши апеляційні скарги засудженого і його захисників, скасував обвинувальний вирок і закрив кримінальне провадження на підставі п. 3 ст. 284 (недоведеність у скоєнні злочину) Кримінально-процесуального кодексу.

"Розглянувши касаційну скаргу Військової прокуратури Центрального регіону України, Верховний Суд прийняв до уваги доводи військових прокурорів регіону і Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури про незаконність ухвали Апеляційного суду Києва, скасував її і призначив розгляд справи в суді апеляційної інстанції", - додав Лисенко.

Нагадаємо, Лантвойт працював у Держприкордонслужбі з 2002 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram