ГоловнаПолітика

Начальник департаменту Нацполіції зібрав з підлеглих 100 тис. гривень

Гроші, зібрані "на ремонт", йшли у кишеню Буханченку.

Начальник департаменту Нацполіції зібрав з підлеглих 100 тис. гривень

Генпрокуратура повідомила про підозру в шахрайстві керівникові Департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції України у 2015-2017 роках Олександру Буханченку.

"Як встановлено слідством, зазначена особа протягом 2016-2017 років, перебуваючи на посаді начальника Департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції України, шляхом обману, користуючись своїм службовим становищем, з метою особистого збагачення організувала збір коштів з підлеглих співробітників нібито на ремонт приміщення Департаменту. Як наслідок, щомісяця працівники апарату та територіальних підрозділів Державної вибухотехнічної служби Нацполіції України передавали кошти в різних сумах, які йшли посадовій особі у власну кишеню", - повідомляють на сайті ГПУ.

Крім того, окремим працівникам голова департаменту завищував розмір премій, а потім, користуючись своїм службовим становищем, змушував частину перераховувати на свої банківські рахунки.

6 червня Буханченкові повідомили про підозру в заволодінні майном підлеглих шляхом обману на загальну суму майже 100 тис. грн (ч. 1, 2 ст. 190 КК України (шахрайство).

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram