ГоловнаПолітика

РНБО готує лібералізацію зовнішньоекономічної діяльності в оборонному секторі, - Турчинов

Рішення передбачає дозвіл на прямий експорт усіх виробників військової техніки і зброї приватного або державного сектору.

РНБО готує лібералізацію зовнішньоекономічної діяльності в оборонному секторі, - Турчинов
Фото: Макс Левин

Рада національної безпеки і оборони готує рішення про лібералізацію зовнішньоекономічної діяльності в оборонному секторі. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час ІХ Національного експертного форуму Інституту Горшеніна.

"У РНБО готується рішення про лібералізацію зовнішньоекономічної діяльності. Ми плануємо це рішення приймати найближчим часом. Воно передбачає дозвіл на прямий експорт усіх виробників військової техніки і зброї приватного або державного сектору. Також рішення передбачає імпорт зброї і техніки приватних структур", - сказав Турчинов.

При цьому голова РНБО зазначив, що на сьогодні Україна повинна покладатися на власні сили і в першу чергу займатися розвитком оборонної галузі.

"Усе більше європейських політиків говорять, що вони втомилися від санкцій. Тобто Україна не втомилася від крові і болю, а вони втомилися від санкцій. У таких умовах у нас немає іншої альтернативи, ніж розраховувати на власні сили. Насамперед це розвиток оборонної галузі", - зауважив Олександр Турчинов.

У контексті цього він наголосив на важливості прийняття законопроекту про національну безпеку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram