ГоловнаПолітика

Держсекретар США Помпео пообіцяв ще більше санкцій проти Росії

Вашингтон докладає зусиль для зриву угоди між Туреччиною і РФ про придбання С-400.

Держсекретар США Помпео пообіцяв ще більше санкцій проти Росії
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Американська адміністрація має намір ввести проти Росії ще більше санкцій.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я знаю, що в рамках CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act - Акт про протидію супротивникам Америки шляхом санкцій - ред.) було введено значну кількість санкцій, і я знаю, що буде ще багато інших", - сказав Помпео, виступаючи на слуханнях у комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу США.

Він зазначив, що США вивчають можливості, щоб антиросійські санкції не зашкодили союзникам Вашингтона. Помпео також підтвердив, що підтримує позицію ЦРУ про те, що Росія втручалася у вибори президента США 2016 року.

"Так, сер", - сказав Помпео у відповідь на відповідне питання конгресмена, уточнивши, що він поділяє позицію розвідслужб, згідно з якою Росія втручалася в передвиборну гонку, щоб нашкодити кандидату від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Він підкреслив, що висновок про те, що російська влада мала намір домогтися перемоги Трампа, "менш очевидний і користується меншою підтримкою" в доповіді ЦРУ і АНБ.

"Ми знаємо, Росія є викликом нашим стратегічним інтересам і безпеці наших союзників", - заявив Помпео.

При цьому він вказав на "справу Скрипалів", на ситуацію в Україні, а також на необхідність того, щоб Москва переконала сирійську владу зупинити використання хімічної зброї.

Помпео заявив, що Вашингтон докладає зусиль для зриву угоди між Туреччиною і РФ про придбання російських зенітних ракетних систем С-400.

"Ми працюємо над тим, щоб утримати турків від придбання установок С-400. Наскільки я знаю, вони ще їх не придбали, і я сподіваюся, що їх отримання (турецькою стороною, - ред.) не відбудеться", - сказав він.

Нагадаємо, 22 травня Держдума РФ прийняла законопроект про контрсанкції проти США й інших "недружніх" країн. Документ був розроблений після того, як США розширили список санкцій, внісши в нього в тому числі російських бізнесменів Олега Дерипаску і Віктора Вексельберга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram