ГоловнаПолітика

МЗС Росії згадало про 300-мільйонний "борг" України перед СНД

Йдеться про єдиний бюджет співдружності, який Україна не поповнювала з 2014 року.

МЗС Росії згадало про 300-мільйонний "борг" України перед СНД
Фото: tsn.ua

Міністерство закордонних справ Росії заявляє про борг України перед бюджетом органів Співдружності Незалежних Держав (СНД) в розмірі 300 млн рублів (127,7 млн гривень за курсом Національного банку). Про це сьогодні на брифінгу в Москві заявила офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова.

"За чотири з лишком роки Україна не внесла жодної копійки в єдиний бюджет органів СНД, створивши тим самим істотні фінансові труднощі в роботі організації. На сьогодні сумарний обсяг невиплачених Україною грошових коштів становить понад 300 млн рублів", - сказала Захарова.

Захарова зазначила, що співпраця в рамках СНД має взаємовигідний характер, і всі партнери зацікавлені в тому, щоб Україна не втрачала зв'язків із цим інтеграційним об'єднанням.

Нагадаємо, з 2014 року Україна фактично згорнула свою участь у роботі співдружності, відмовилася від здійснення функцій голови в організації, відкликала свого постпреда при СНД і представників із квотних посад у виконкомі СНД, не підписала жодного рішення вищих статутних органів СНД і звела до мінімуму свою участь в їх засіданнях. З 2017 року, коли головування в організації перейшло до Росії, Україна перестала відправляти своїх представників на засідання на найвищому та високому рівнях.

19 травня Президент Петро Порошенко надав чинності рішенню Ради Національної безпеки і оборони від 2 травня "Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених в рамках СНД". Україна має намір переглянути міжнародні договори в рамках СНД і вийти з тих, що не відповідають її національним інтересам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram