ГоловнаПолітика

Порошенко і Мітчел дійшли згоди щодо ситуації на Донбасі

Мова йшла про миротворців ООН, звільнення українських заручників і боротьбу з корупцією.

Порошенко і Мітчел дійшли згоди щодо ситуації на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і помічник державного секретаря США з питань Європи Весс Мітчелл скоординували підходи до розміщення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі і необхідні першочергові кроки для досягнення прогресу у мирному врегулюванні.

"Скоординовані підходи до реалізації ініціативи щодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського державного кордону", - йдеться в заяві прес-служби.

Порошенко закликав американську сторону до активнішого залучення уваги до питання звільнення українських політв'язнів, яких утримують в російських в'язницях, і українських заручників. Також Президент висловив вдячність американській стороні за тверду і рішучу підтримку в боротьбі з російською агресією.

Крім того, сторони скоординували кроки з протидії будівництву проекту "Північний потік - 2".

Порошенко поінформував американську сторону про досягнутий прогрес у реалізації реформ в Україні, зокрема у сфері безпеки і оборони, боротьби з корупцією.

Також сторони обговорили питання розвитку двосторонніх політичних контактів і активізації торговельно-економічного співробітництва.

Нагадаємо, Мітчелл став помічником держсекретаря у справах Європи і Євразії 12 жовтня 2017 року. Він змінив на цій посаді Вікторію Нуланд. У листопаді минулого року Мітчелл відвідав Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram