ГоловнаПолітика

Одеський припортовий завод зупинив роботу

Держпідприємство не отримує газ.

Одеський припортовий завод зупинив роботу
Фото: opz.odessa.net

Одеський припортовий завод повністю зупинив роботу, повідомив перший заступник голови правління підприємства Микола Щуриков у фейсбуці.

"Причина - отримання повідомлення від "Укртрансгазу" про порушення компанією ВЕК [ТОВ "Всеукраїнська Енерго Компанія"] умов договору транспортування газу на ОПЗ і припинення подачі газу на завод", - написав він.

В "Укртрансгазі" агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що компанія не здійснювала будь-яких дій з обмеження газопостачання ОПЗ - завод припинив відбір газу самостійно після отримання попередження.

"Всеукраїнська Енерго Компанія, згідно із законодавством, має можливість до 12 травня погасити небаланс, що виник до кінця квітня, і відновити роботу", - додали в прес-службі "Укртрансгазу".

Щуриков додав, що після зупинки всі неробочі агрегати готують до консервації і поточних ремонтів, а звільнень працівників не заплановано.

"Крім виробництва добрив, завод надає послуги з перевалки добрив інших хімічних підприємств. Отриманих грошей від цієї діяльності досить, щоб підготуватися і провести новий конкурс. Сподіваюся, протягом декількох місяців ми оберемо нового надавача і проведемо поточні ремонти", - зазначив він.

Нагадаємо, ВЕК виграла конкурс з використання потужностей ОПЗ для переробки газу в міндобрива на давальницьких умовах у грудні минулого року.

Однак уже на початку лютого "Укртрансгаз" заявив, що ВЕК постачає на хімпідприємство недостатні для його роботи обсяги газу.

Власником Всеукраїнської Енерго Компанії є Віталій Колесников, підприємство займається енергопостачання, збором і сортуванням вторинної сировини, продажем труб і комплектуючих.

Після відновлення переробки газу на початку року ОПЗ кілька разів зупиняв роботу агрегатів з виробництва карбаміду через затоварення складу, спричинене несприятливою кон'юнктурою ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram