ГоловнаПолітика

ГПУ затримала керівників геокадастру на Закарпатті на великому хабарі (оновлено)

Керівник відомства і його помічник попалися на 200 тис. доларів.

ГПУ затримала керівників геокадастру на Закарпатті на великому хабарі (оновлено)
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Керівника Держгеокадастру в Закарпатській області та його заступника затримали під час одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у своєму Твіттері.

"ГПУ спільно з Управлінням захисту економіки Національної поліції затримали на хабарі в 200 тис. дол. керівника і заступника Держгеокадастру України в Закарпатській області", - написала Сарган у середу в Твіттері.

Правоохоронці проводять першочергові слідчі дії.

ГПУ спільно з УЗЕ НП затримали на хабарі у 200 тис. дол. керівника та заступника Держгеокадастру України в Закарпатській області. Проводяться першочергові слідчі дії. Деталі згодом

— Лариса Сарган (@SarganLarysa) 2 травня 2018 р.

Представник Ради громадського контролю НАБУ Олександр Пересоляк на своїй сторінці в Фейсбуці написав, що в обласній адміністрації зараз відбувається обшук, за попередніми даними, йшлося про виділення земельних ділянок учасникам бойових дій на сході України.

Оновлення 17:00. Керівник головного управління геокадастру Світлана Мельничук підтвердила, що в управлінні проходять обшуки, але її не затримували, вона перебуває в своєму робочому кабінеті і виконує свої обов'язки.

"У нас дійсно проходять слідчі дії, обшуки. Є інформація про ймовірне отримання хабара працівниками Держгеокадастру. Але ні мене, ні керівників - нікого не затримували. Це просто робочий процес, така процедура в зв'язку з наявною інформацією", - цитує Мельничук "Українська правда".

Вона додала, що наразі невідомо, хто саме вимагав хабар, але запевнила, що зацікавлена, щоби цю особу встановили і притягли до відповідальності.

Нагадаємо, суддя Голосіївського суду Києва Андрій Новак вийшов під заставу в розмірі 120 тис. гривень після затримання за отримання хабарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram