ГоловнаПолітика

В АП повідомили про початок процедур для надання автокефалії Українській Православній Церкві

Звернення Порошенка про надання томосу взято до розгляду.  

В АП повідомили про початок процедур для надання автокефалії Українській Православній Церкві
Фото: пресс-служба Порошенко

Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату взяв до розгляду звернення від Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання автокефалії православній церкві в Україні. Ухвалено рішення про початок процедур, необхідних для надання автокефалії, повідомляють в адміністрації президента України.

"Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату прийняв до розгляду звернення від президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні, постанову ВР на його (звернення) підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков. Також Синодом Вселенського Патріархату прийнято рішення про початок процедур, необхідних для надання автокефалії Православній Церкві в Україні. Зокрема, буде відповідно проінформовано інші помісні православні церкви", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті глави держави.

Зазначається, що за дорученням президента Петра Порошенка заступник глави Адміністрації президента України Ростислав Павленко 20 квітня відвідав Стамбул і передав Його Святості Вселенському Патріарху Варфоломію звернення лідера України про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Крім того, він також передав Вселенському Патріарху постанову Верховної Ради України про підтримку цього Звернення президента України.

"Вселенському Патріарху Варфоломію були передані також звернення від ієрархів українських православних церков про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 квітня Президент Петро Порошенко оголосив лідерам парламентських фракцій про намір звернутися до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

19 квітня депутати Верховної Ради проголосували за відповідну постанову.

Минулого року Порошенко говорив, що князь Володимир Великий прийняв християнську віру від Константинопольської церкви, і тому саме від неї Україна чекає визнання автокефалії для помісної церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram