ГоловнаПолітика

Порошенко доручив Кабміну провести військовий парад у День незалежності

У 2018-му відзначається 27 річниця незалежності України та 100-річчя відродження української державності.

Порошенко доручив Кабміну провести військовий парад у День незалежності
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів організувати військовий парад у Києві 24 серпня з нагоди 27-ї річниці незалежності України.

Прес-служба президента повідомляє, що голова Української держави підписав указ "Про відзначення 27-ї річниці незалежності України".

"З метою гідного відзначення у 2018 році 27-ї річниці незалежності України, 100-річчя відродження української державності, засвідчення значення Української революції 1917-1921 років для проголошення Україною незалежності в 1991 році Президент доручив Кабінету Міністрів, Міністерству закордонних справ, обласним, Київській міській державним адміністраціям, Держкомітету телебачення і радіомовлення України провести низку урочистих заходів", - йдеться в повідомленні.

Президент доручив уряду створити Організаційний комітет з підготовки та відзначення 27-ї річниці незалежності України, а також розробити і забезпечити виконання плану заходів з підготовки та відзначення 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.

Зокрема, повинна бути проведена 23 серпня, в День державного прапора України, в Києві, інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах України офіційна церемонія урочистого підняття Державного прапора України, інших заходів, спрямованих на виховання поваги до державних символів України.

24 серпня, в День незалежності, повинен бути проведений парад військ вулицями Хрещатик і Майдан Незалежності в Києві.

Указом також визначено проведення тематичних урочистих, наукових, інформаційно-освітніх і патріотично-виховних заходів в Україні та за її межами, молебнів за Україну. Крім того, уряд повинен сприяти реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на зміцнення національної єдності, консолідацію суспільства в справі розвитку держави, розвиток міжрегіональних зв'язків, поширення інформації та знань про Україну, утвердження її позитивного іміджу в світі. Порошенко встановив, що зарубіжні дипломатичні установи України повинні провести заходи за участю представників української громадськості за кордоном, а також передбачити участь представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори в урочистих заходах в Україні.

Указ також визначає, що центральними та місцевими органами виконавчої влади, зокрема, повинні бути розроблені і реалізовані регіональні плани заходів з підготовки та відзначення Дня державного прапора, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.

Крім того, Держкомітет телебачення і радіомовлення має забезпечити широке висвітлення заходів з підготовки та відзначення відповідних урочистостей, трансляцію циклів тематичних теле- і радіопередач, художніх і документальних фільмів.

Правоохоронні органи повинні забезпечити порядок, безпеку громадян під час проведення заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram