ГоловнаПолітика

Суд заборонив капітанові "Норда" повертатися до Криму

У новій справі обрано більш жорсткий запобіжний захід.

Суд заборонив капітанові "Норда" повертатися до Криму
Владимир Горбенко
Фото: ntv.ru

Херсонський міський суд в середу у другій справі, яка стосується незаконної ловлі риби, обрав капітану затриманого в порту Бердянська керченського сейнера "Норд" Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з'являтися до представників слідства на першу вимогу.

Про це пише ТАРС з посиланням на прес-секретаря прокуратури Автономної республіки Крим Тетяну Тихончик.

"Суд задовольнив клопотання прокуратури АРК - особисте зобов'язання з забороною відвідувати окуповану територію", - сказала вона.

Нагадаємо, 25 березня українські прикордонники затримали в Азовському морі риболовецьке судно "Норд" під прапором РФ.

Прокуратура АРК порушила кримінальну провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту в анексованому Керчі. 30 березня український суд заарештував судно "Норд".

6 квітня суд заарештував капітана судна "Норд" Володимира Горбенка і встановив заставу в розмірі 35 240 гривень. Горбенку інкримінували "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави". У разі внесення застави Горбенка повинні були відпустити до Криму із зобов'язанням з'являтися до слідчого.

Повідомлялося, що за Горбенка внесли заставу, але в зв'язку з пасхальними вихідними він зможе вийти з СІЗО не раніше вівторка, 10 квітня. Однак у вівторок після виходу з СІЗО Горбенка провели в управління СБУ і пред'явили ще одну підозру, на цей раз в незаконній ловлі риби. Запобіжний захід з цієї справи обрали в середу.

У Росії звинуватили Україну в піратстві в зв'язку з затриманням. ФСБ порушила кримінальну справу про викрадення російського судна, а Росриболовство створило оперативну групу для запобігання "піратських дій" з боку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram