ГоловнаПолітика

Савченко опублікувала фото зі Страсбургу

Народна депутат Надія Савченко опублікувала фото зі Страсбургу.

"Триває заслуховування звіту генерального секретаря Ради Європи з питань порушення прав людини в Туреччині (Страсбург, сесія ПАРЄ). Також розглядалося питання порушення прав людини на окупованих Росією територіях України і в анексованому Криму", - написала вона у фейсбуці.

Савченко додала, що, за словами Ягланда, "Російська Федерація може втратити право участі та голосу в міжнародних інституціях через відмову виконувати судові рішення Міжнародного Страсбурзького суду з прав людини".

Раніше в понеділок генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Надію Савченко викликали на допит 13 березня у зв'язку зі справою проти голови Центру звільнення полонених Володимира Рубана, але "сьогодні о 4:00 ранку вона відбула з території країни для участі в міжнародній конференції".

При цьому віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв повідомив, що на засіданні політкому ПАРЄ Савченко не було, він проходит у Парижі.

За словами заступника голови фракції «Народний Фронт» і члена Комітету з питань національної безпеки і оборони Андрія Тетерука, Савченко могла втекти в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram