ГоловнаПолітика

Прокуратура зажадала арешту харківського соратника Медведчука

Лесику хочуть обрати запобіжний захід у новій справі.

Прокуратура зажадала арешту харківського соратника Медведчука
Фото: mediaport

Прокуратура Харківської області подала апеляцію на запобіжний захід стосовно підозрюваного в сепаратизмі голови Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрія Лесика.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми сьогодні подали апеляцію. Вимагаємо обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

У прес-службі також підтвердили, що Лесику хочуть обрати запобіжний захід у новій справі.

"Своїми умисними протиправними і злочинними діями Лесик зробив в ідеальній сукупності кримінальні провопорушення-злочини, передбачені ч.2 ст.342 та ч.ст.345 КК України, тобто опір працівникові правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням працівником службових обов'язків", - сказали в прес-службі прокуратури.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали Лесика 15 грудня. Раніше йому вручили підозру за ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Справа стосується репосту матеріалу на сторінці в соцмережі навесні 2014 року зі закликом до створення Одеської народної республіки.

Андрій Лесик з 2010 по 2015 був депутатом Харківської міської ради 6-го скликання, з 2015-го - депутатом міськради 7-го скликання, членом фракції "Відродження", очолюючи при цьому місцеву територіальну раду руху "Український вибір" Віктора Медведчука.

Весною 2016 року Лесика позбавили повноважень, і його місце зайняв інший депутат. Пізніше йому вдалося через суд скасувати рішення міськради, але мандат йому так і не повернули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram