ГоловнаПолітика

Саакашвілі знову відмовили у відводі суддів у справі про його статус в Україні

Апеляцію продовжить розглядати колегія на чолі з суддею Андрієм Коротких.

Саакашвілі знову відмовили у відводі суддів у справі про його статус в Україні

Київський апеляційний адміністративний суд 5 лютого повторно відмовив Михайлу Саакашвілі у відводі колегії суддів, яка розглядає питання про визнання його особою, що потребує додаткового захисту.

Як повідомляє агентство УНН, захист політика відразу ж заявив третє клопотання про відвід суддів, але знову отримав відмову.

Саакашвілі, своєю чергою, заявив, що не має наміру більше брати участь у судовому засіданні у справі про його статус в Україні.

"Суд відхиляє клопотання за клопотанням. Так і не отримали відповіді про те, яким чином поміняти суддів у цьому процесі. Потреби подальшої присутності на цьому засіданні я не бачу. Вони хочуть імітувати юридичну процедуру, тому залишаться мої юристи. Я також продовжую ходити в суди заради людей, які приходять підтримати мене. Але і вони радять мені не ходити на ці керовані зверху засідання", - написав Саакашвілі в фейсбуці.

Він зазначив, що має намір зайнятися підготовкою до наступної акції протесту, призначеної на 18 лютого.

Нагадаємо, що КААС розглядає апеляцію на рішення суду першої інстанції, який визнав законною відмову Державної міграційної служби надати Михайлу Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту (політпритулок).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram