ГоловнаПолітика

У Криму вийшов на волю активіст, засуджений на 10 діб адмінарешту за пости в соцмережі

Недільного ранку біля ІТТ зібралося понад 60 кримських татар зустріти Енвера Кроша.

Сьогодні закінчився 10-добовий адмінарешт кримськотатарського активіста Енвера Кроша, передає кореспондент LB.ua в Криму.

25 січня суд у Криму визнав його винним у поширенні публікацій екстремістського характеру. Причиною звинувачення послужили фотографії в соцмережі "ВКонтакті" від 2012 року.

Зустріти Кроша на виході з ізолятора тимчасового утримання приїхало понад 60 кримських татар із Джанкойського району та Сімферополя.

"Суди, які ухвалюють сьогодні рішення, - нам відомі. Ми розуміємо, що рішення будуть не на нашу користь, але в жодному разі ми не повинні опускати рук і думати про те, що витрачаємо свій час і майно даремно. Ми повинні усіма законними способами захищати себе та інших мусульман, які є пригнобленими", - сказав Крош на виході.

Після цього активісти пройшли додому до Енвера Кроша в селище Ближньогородське біля Джанкоя, де він зустрівся з родиною. Також з нагоди звільнення кримського татарина в місцевій мечеті провели дуа [колективний молебень] і почастували близько 150 гостей святковим пловом.

Нагадаємо, вранці 25 січня підконтрольні РФ силовики провели обшук у будинку кримського татарина Енвера Кроша в Джанкойському районі, вилучили планшет і три мобільні телефони. Того самого дня відбулося судове засідання. Суддя Станіслав Юрченко визнав Енвера Кроша винним у правопорушенні за ч. 1 ст. 20.3 КоАП РФ (публічна демонстрація символіки екстремістських організацій).

Раніше, у грудні 2015 року співробітники кримських правоохоронних органів тортурами й погрозами схиляли Енвера Кроша до співпраці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram