ГоловнаПолітика

У Києві пройшла акція проти "Національних дружин"

На протест прийшли близько 150 молодих людей.

У неділю в Києві відбулась протестна хода "Обійдемося без дружинників", учасники якої виступили проти створення парамілітарного об'єднання правих сил "Національні дружини".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Активісти зібралися о 14:00 біля пам'ятника Сагайдачного.

Організатор акції - архітектор і активістка Марія Полтораченко. Вона розповіла, що акцію зібрала імпровізовано за кілька днів в Facebook. За її словами, своєю ходою активісти хочуть в першу чергу звернутися до державних органів (Міністерство внутрішніх справ, Адсіністрація президента) з вимогою дати таким формуванням, як "Національні дружини", чітку правову оцінку.

Полтораченко заявила, що її схвилювала акція дружинників, яка відбулася 28 січня, на якій ті склали присягу. Зокрема, її налякали слова про те, що дружинники не бояться використовувати силу для наведення порядку на вулицях Києва.

Від пам'ятника Сагайдачного активісти вирушили маршем до Поштової площі під бій барабанів. У цей час вони вигукували гасла: "Дайте волю, а не контролю", "Бунтуй, кохай, права не віддавай".

Ходу охороняли кілька поліцейських.

Також на акцію прийшов представник правих радикалів. Він чемно дискутував з активістами про те, чи потрібні дружинники.

Нагадаємо, що позицію "Національного корпусу", який створив ці "дружини", в блозі на LB.ua виклав начальник прес-служби партії Роман Чернишов.

28 січня в Києві на території Косого капоніра Київської фортеці силове відгалуження партії "Національний корпус" провело "присягу" представників своєї організації "Національні дружини". Потім "дружинники" пройшли маршем вулицями Києва до Майдану Незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram