ГоловнаПолітика

НАБУ і САП відправили до суду першу справу про е-декларації

Обвинувачений - колишній голова Краснолуцького міського суду.

НАБУ і САП відправили до суду першу справу про е-декларації
Фото: LB.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 24 січня передала в суд обвинувальний акт проти колишнього голови Краснолуцького міського суду Луганської області. Йому закидають декларування недостовірної інформації (ст.366-1 КК) і незаконне збагачення (ч.2 ст.368-2 КК).

Як зазначає прес-служба НАБУ, це перша справа про електронні декларації, доведена до суду.

За версією слідства, суддя не вказав у своїх деклараціях за 2015-2016 роки майно вартістю 17 млн грн, зареєстроване на цивільну дружину (вони формально розлучилися 2011 року, але продовжували жити разом). Серед задекларованих об'єктів - кілька квартир у Харкові і Луганській області, будинок у Луганській області, вісім земельних ділянок у курортній зоні Криму, нежитлові об'єкти нерухомості, автомобілі Nissan Pathfinder, BMW X5 і BMW X6. Також він не вказав у деклараціях великих сум, витрачених на ремонт і благоустрій об'єктів нерухомості.

Імені судді не називають, але відомо, що Краснолуцьким судом з 2003 року керував Євген Самойленко. 31 жовтня 2016 року Самойленко подав у єдиний реєстр декларацію у зв'язку з відставкою. У грудні 2016 року ЗМІ знайшли в судовому реєстрі матеріали про початок слідства проти Самойленка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram