ГоловнаПолітика

Українофоб з Польщі Корвін-Мікке залишає Європарламент

Євродепутат відомий антиукраїнськими висловлюваннями і підтримкою окупації Криму.

Українофоб з Польщі Корвін-Мікке залишає Європарламент
Януш Корвин-Микке
Фото: EPA/UPG

Скандальний польський євродепутат і голова партії "Свобода" Януш Корвін-Мікке офіційно повідомив про намір скласти депутатські повноваження в Європейському парламенті.

Політик, відомий своєю антиукраїнською позицією, хоче присвятити себе національній політиці і не виключає своєї участі у виборах мера Варшави. У Європарламенті його повинен замінити Добромир Соснеж, син депутата владної партії "Право і справедливість" Анджея Соснежа, передає "Радіо "Польща".

Корвін-Мікке був обраний до Європарламенту від Сілезького округу 2014 року.

75-річний польський євродепутат повідомив, що в найближчі дні він має намір офіційно відмовитися від депутатського мандата.

Корвін-Мікке відомий, зокрема, своїми антиукраїнськими висловлюваннями і путінофільською позицією. Серед іншого, він підтримав незаконну окупацію Криму Росією і заявляв, що Польща готувала снайперів, які розстрілювали людей на Майдані. Крім того, він заявляв, що "Україна, а не Росія, є ворогом Польщі".

Наприкінці 2015-го Корвін-Мікке прилетів в анексований Росією Криму з Москви. Через це йому заборонили в'їзд в Україну.

У 2015 році партія "Корвін", лідером якої був Корвін-Мікке, не пройшла до Сейму Польщі. Після провалу вона змінила назву на "Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram