ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру колишнього голову Краснолуцького міського суду після аналізу його е-декларації

Суддю у відставці звинувачують у незаконному збагаченні та недостовірному декларуванні.

НАБУ повідомило про підозру колишнього голову Краснолуцького міського суду після аналізу його е-декларації
Фото: Сергей Нужненко

Детективи Національного антикорупційного бюро 19 липня повідомили про підозру колишнього голову Краснолуцького міського суду Луганської області, який зараз перебуває у відставці.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За версією слідства, будучи прикріпленим до Рубіжанського міськсуду після окупації Хрустального (нова назва Красного Луча), суддя придбав дві квартири в центрі Харкова, два паркомісця і готівкові кошти на суму понад 3 млн гривень. Законність придбання викликає у слідчих сумніви (ст. 368-2 КК - незаконне збагачення).

Крім того, йому закидають внесення недостовірної інформації в декларації за 2015 і 2016 роки (ст. 366-1 КК - декларування недостовірної інформації). Детективи вважають, що в 2011 році суддя фіктивно розірвав офіційний шлюб, але фактично продовжує спільно проживати зі своєю дружиною. На неї зареєстровано майно на суму понад 15 млн гривень: декілька квартир, будинок, вісім земельних ділянок у Криму, нежитлові об'єкти нерухомості, автомобілі Nissan Pathfinder, BMW X5 та BMW X6.

Імені судді не називають, але відомо, що Краснолуцьким судом з 2003 року керував Євген Самойленко. 31 жовтня 2016 року Самойлов подав до Єдиного реєстру декларацію у зв'язку з відставкою. У грудні 2016 року ЗМІ знайшли в судовому реєстрі матеріали про початок слідства щодо Самойленка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram