ГоловнаПолітика

"Влада" Криму планує побудувати захисні споруди на адмінкордоні з Україною

У Держприкордонслужбі України відзначають зниження пасажиро-транспортного потоку через адмінкордон.

"Влада" Криму планує побудувати захисні споруди на адмінкордоні з Україною
Фото: inforesist.org

Підконтрольна Кремлю "влада" Криму має намір посилити охорону "кордонів" між анексованим півостровом і материковою частиною України. Про плани створювати споруди на цій території повідомив російський віце-прем'єр Криму Ігор Михайличенко, пише Крим.Реалії.

"Для Криму одним із пріоритетних питань є створення захисних споруд у прикордонній смузі. Ці заходи дозволять посилити охорону на російсько-українській ділянці кордону. Також важливим залишається питання облаштування територій, прилеглих до автомобільних пунктів пропуску", - цитує виступ Михайличенка на засіданні кримської прикордонної комісії прес-служба російського уряду Криму.

Повідомляють, що на засіданні прийнято рішення в період туристичного сезону "збільшити пропускну спроможність пунктів на адмінкордоні, а також підвищити їх безпеку і захист з метою безперебійного функціонування зазначених пунктів пропуску".

Тим часом у Держприкордонслужбі України відзначають зниження пасажиро-транспортного потоку через адмінкордон порівняно з минулим роком. Виникнення черг у прикордонному відомстві пов'язують з діями російських служб на контрольованих ними пунктах пропуску навпроти українських КПВВ. За даними українських прикордонників, російські служби в липні вповільнили пропускні операції.

У прикордонуправлінні ФСБ Росії в утворенні черг на адмінкордоні з Кримом звинувачують українські служби.

Раніше повідомляли, що Кабмін спростив в'їзд у Крим для адвокатів і правозахисників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram