ГоловнаПолітика

Апеляційний суд наказав почати розгляд справи мера Вишгорода

Шевченківський суд хотів повернути обвинувальний акт прокурору.

Апеляційний суд наказав почати розгляд справи мера Вишгорода
Фото: vyshgorod-rada.gov.ua

Апеляційний суд Києва 19 липня задовольнив скаргу прокурора і зобов'язав Шевченківський районний суд Києва почати розгляд справи мера Вишгорода Олексія Момота.

Прес-служба Апеляційного суду Києва повідомляє, що 16 травня Шевченківський суд постановив повернути обвинувальний акт проти Момота прокурору. Але сьогоднішнє рішення скасовує цю постанову і призначає новий розгляд в суді першої інстанції.

Момота звинувачують за ч.4 ст.368; ч.2 ст.15, ч.4 ст.368 Кримінального кодексу (отримання хабара і замах на хабар). За версією слідства, він разом з двома співучасниками вимагав неправомірну вигоду в сумі 300 тис. євро і отримав 200 тис. євро від представника будівельної компанії за неперешкоджання продовженню оренди земельної ділянки та будівництву багатоквартирних житлових будинків.

Співучасниками Момота проходять представник ініціативної групи мешканців Прожекторного провулка міста Вишгорода Дмитро Грищенко та місцевий підприємець Аркадій Маджанов.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року Момота затримано за підозрою в отриманні хабара. За даними прокуратури, він разом зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми 1 млн євро.

17 квітня того ж року Печерський райсуд Києва заарештував Момота на два місяці з можливістю внесення 5 млн гривень застави. Але вже наступного дня голова Вишгородської РДА Олександр Горган (зараз - голова Київської ОДА) повідомив, що заставу за Момота було внесено. За його словами, понад 2 млн грн внесла дружина народного депутата з депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленко, понад 1 млн - позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, 1 млн грн вніс Сергій Костирко (трест "ПівденАтомЕнергоБуд"), 15 тис. грн - "небайдужі жителі Вишгорода".

Через кілька місяців Момот через суд домігся також поновлення на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram