ГоловнаПолітика

Сайдік назвав дату телефонної розмови лідерів "нормандської четвірки"

Переговори заплановано на 24 липня.

Сайдік назвав дату телефонної розмови лідерів "нормандської четвірки"
Фото: un.org

Переговори лідерів країн "нормандської четвірки" в форматі телеконференції заплановано на наступний понеділок. Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі щодо України Мартін Сайдік, повідомляє 112 Україна.

"Відбулася дискусія про розведення сил і засобів у станиці Луганській. У зв'язку з цим я сподіваюся на позитивне рішення з цього питання напередодні телеконференції голів країн "нормандської четвірки" 24 липня", - заявив Сайдік.

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання ТКГ засудила заяву "ДНР" про "Малоросію". Окремо українська сторона висловила надію на те, що найближчим часом буде завершено розслідування аварії малазійського "Боїнга" 18 липня 2014 року і покарані винні.

Представники України знову наполягали на допуску СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО, зокрема, до всієї лінії українсько-російського кордону.

У рамках підгрупи з безпеки Україна в черговий раз поставила питання повернення до лінії розмежування, встановленої Меморандумом від 19 вересня 2014 року, і демілітаризації Дебальцевого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram